LOS ANGELES, USA

BRINGER FRED, BYGGER SIVILISASJON: SCIENTOLOGY KIRKEN TAR AVSKJED MED 2016, ET ÅR MED UHEMMET VEKST OG RESULTATER

31. DESEMBER 2016

Nyttårsfeiring markerer en bølge av nye kirker og viser tolv måneder med prestasjoner på alle religionens områder.

Idet tusenvis av scientologer og deres gjester samlet seg i Shrine Auditorium i Los Angeles for Scientologis live nyttårsfeiring, var salen fylt til bristepunktet og yret av spenning og forventning. Bak dem – ennå et rekordstort år som overgikk alle forventninger. Fremfor dem – en ustoppelig fremmarsj på kurs til å overgå alle tidligere år.

«Uansett hvordan verden der ute ellers ser på de siste 12 månedene,» erklærte David Miscavige, Scientology-religionens kirkelige leder, «enten i form av harde tider, desperate tider, tiden er ute, tiden er inne, stengetid, en helsikes tid, eller ’man kan ikke være heldig hele tiden’ – vel, vi gjør det på en annen måte. Faktisk ville vi ikke kaste bort tiden på å finne ut hva den rådende visdom tenker om dette året – fordi vi vet at tiden alltid er på vår side. Og hvis du fremdeles ikke er sikker på hvorfor 2016 gikk som en drøm, behøver du bare å regne ut hvordan vi pakket ’uendelighet’ inn 12 kalendermåneder og dermed skapte et år som dette.»

David Miscavige gav et overblikk over året som gikk; en historie om ubegrenset ekspansjon og prestasjon gjennom hvert eneste element og hver eneste dynamikk av Scientology-religionen.

Og med det begynte David Miscavige årets nyttårsfeiring – et fascinerende overblikk over 2016, fortalt med illustrerende historier som strakk seg over 38 000 kilometer av Scientologis verden.

Tordnende stående applaus fylte teatersalen i Shrine Auditorium igjen og igjen, hver gang som en understrekning av enda en «seier», både for Scientology og for menneskeheten generelt.

Presentasjonen, med dens tilhørende dokumentarinnslag om Scientologis mange humanitære programmer, gav en fengslende oversikt over religionens forbløffende ekspansjon. Innslagene omfattet også mange av de nye menneskene som for første gang kommer inn i kirkene og benytter seg av Scientology-grunnlegger L. Ron Hubbards åndelige teknologi. Som en illustrasjon på nettopp det, var det mer enn 10 ganger så mange scientologer som gikk oppover religionens «Bro til Total Frihet» i 2016 sammenlignet med tidligere år.

Denne veksten blir stimulert av alle de nye «Ideelle» kirkene som kommer i rask rekkefølge, og David Miscavige understreket at 2016 markerte innvielsen av spektakulære nye religiøse institusjoner, heriblant:

  • Innvielsen av Sørstatenes første Ideelle Scientology Kirke den 2. April i Atlanta i delstaten Georgia.
  • Innvielsen i Hollywood den 28. mai av Scientology Media Productions – det nyskapende high tech-studioet på den 20 mål store eiendommen hvorfra religionens budskap vil bli formidlet via tv, radio, internett, sosiale medier og enhver annen medieplattform.
  • Innvielsen den 25. juni av to fremstående bygninger i Clearwater i Florida; bygninger som nå danner det administrative senteret for Scientologis internasjonale åndelige hovedsete.
  • Innvielsen den 23. juli av en Ideell kirke i Budapest, en milepæl for åndelig frihet i Ungarn.
  • Bare en uke senere, den 31. juli, lanseringen av en Ideell kirke og samfunnssenter i Harlem, det sorte Amerikas kulturelle hjerte og det tradisjonelle hjemmet for Spanish Harlem.
  • Innvielsen den 4. september av et helt nytt åndelig hovedsete og en Ideell Avansert organisasjon for Asia og Stillehavsregionen, omgitt av 3600 mål med skog i en naturpark rett utenfor Sydney i Australia.
  • Og innvielsen den 15. oktober av et Kontor for nasjonale affærer på Dublins ikoniske Merrion Square – en praktfull georgiansk bygning for permanent formidling av Scientology-støttede sosiale programmer på Den grønne øya.

Som tradisjonelt er for Scientologis nyttårsfeiring, gav David Miscavige deretter innblikk i hva som skjer når L. Ron Hubbards teknologier blir tatt i anvendelse sosialt:

  • Association for Better Living and Education (ABLE) (Foreningen for bedre liv og utdannelse) – hvor sekulære og veldedige programmer anvender livsforandrende strategier til å overvinne og utrydde stoffmisbruk, analfabetisme og kriminalitet. I Latin Amerika, hvor Narconons programmer for rehabilitering av stoffmisbrukere ikke bare iverksatte utdannelse av spesialister fra alle deler av kontinentet, men også ble tildelt offisiell sponsing og full støtte for enhver Narconon-student i den meksikanske delstaten Sonora. I Oregon, hvor L. Ron Hubbards gjennombrudd for læring gav støtet til en fornyelse i det 21. århundrets utdannelse, og dermed skoleprøver med nesten 400 poeng over landsgjennomsnittet. Og i den sørlige delen av Los Angeles, hvor Veien til lykke, L. Ron Hubbards veiviser for livet basert på sunn fornuft, ble delt ut av kirkens medlemmer og venner ved krisepunkter i den indre by, og som dermed medførte en våpenhvile blant byens gjenger og reduserte voldsforbrytelser med 40 prosent.
  • World Institute of Scientology Enterprises (WISE) (Verdensinstituttet for Scientology-foretak) – en av årets historier som understreker effektiviteten av L. Ron Hubbards teknologi for velstand handler om et ungarsk firma som revolusjonerte design av lysekroner. I samme stil har vi Skandinavias ledende taktekkingfirma, utnevnt som Årets bygningsfirma i Sverige for annet år på rad og 30-doblet i størrelse siden virksomhetens begynnelse. Og så er det Det italienske kokk-akademiet, som har uteksaminert 2700 elitekokker for en kulinarisk tilstedeværelse i 1800 kafeer, bistroer og restauranter – hvorav flere skilter med Michelin-stjerner.
  • International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors (I HELP) (Hubbard internasjonale kirkelige forening av prester) og Scientology Missions International (SMI) (Scientology-misjonene internasjonalt) – Scientologis banebrytende avantgarde til gagn for menneskeheten. Teamene fra SMI og I HELP fra 2016 som ble vist ved årets arrangement inkluderte scientologer fra St. Petersburg i Russland, som bringer åndelig hjelp til folk gjennom 11 tidssoner. I Slovakia hjalp Scientology-Misjonen i Levice mer enn 10 000 mennesker med De frivillige prestenes landsdekkende program – et program som stod for over 4000 opplysende foredrag om Sannheten om stoff og reduserte ulovlige forbruk med 50 prosent. Og så er det den Ideelle misjonen for South Coast i Orange County i California, som åpnet dørene i oktober og 5-doblet ekspansjonen.

Dessuten var det et rekordhøyt antall av Power-feltstabsmedlemmer fra 37 nasjoner som ble hyllet. De inntok scenen som en anerkjennelse for å hver enkelt ha hjulpet mer enn 100 personer oppover Broen til Total Frihet.

Til sist presenterte David Miscavige enda en milepæl for religionen: avdukingen av den nyeste Ideelle organisasjonen – Scientology Kirken i San Diego. Den markerte den 55. «Ideelle» bygningen og oppfyllelsen av L. Ron Hubbards visjon for en Scientology Kirke som gjenspeiler hans teknologi perfekt.

David Miscavige, i en ytterst passende oppsummering av denne Scientology-nyttårsfeiringen 2016, minnet alle tilstedeværende om at det som i denne opprørte tiden bekymrer menneskeheten er uvegerlig også det som må engasjere scientologer:

«Som dere kanskje eller kanskje ikke har lagt merke til, er verden der ute plaget av motstridende strømninger i vinden. Men uansett hvordan man ellers ser på dagens politiske klima, så er vi ikke politiske. Vi er scientologer – og vi står for det L. Ron Hubbard la frem i En scientologs kodeks og vår kirkes trosbekjennelse.

Nemlig; vi i denne kirke tror på menneskerettigheter. Vi tror på rasemessig likeberettigelse. Vi tror på frihet, evighet og menneskets verdighet.

Og disse tingene er ikke underlagt politisk debatt. Disse tingene er faktisk ukrenkelige.

Så uansett hvilken vei historiens vind blåser, er vår plattform urokkelig:

At vi ikke viker tilbake for noe for å nå våre mål – en verden uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig.

Og at vi står ved alle mennesker som jobber for å skape den bedre verden.

Fordi bare gjennom gjensidig forståelse kommer vennlighet ...

Og fra det kommer fred og ekte frihet.»

Således sluttet Scientologis nyttårsfeiring 2016 … Og i denne selvsamme ånden går kirken inn i 2017.