EAST GRINSTEAD I STORBRITANNIA

30 ÅR MED IAS: EN ARV AV FORBEDRING OVER HELE VERDEN

17. OKTOBER 2014

Det hele begynte i 1984, en tid da Scientology bare var å finne i 39 nasjoner i verden. Tretti år senere finnes det medlemmer i Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) i 130 land fra Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa, Asia, Afrika og Australia, noe som styrker kirkens posisjon som den eneste verdensreligionen som har dukket opp i det 20. århundret som også har fremgang godt inne i det 21. århundret.

Det som klart gjør Scientology Kirken unik som en internasjonal styrke som stadig utvikler seg og vokser, ble vist i en spennende 2 1/2-times feiring kvelden den 17. oktober på Saint Hill, det historiske hjemmet til L. Ron Hubbard, Scientologys grunnlegger. Omkring 7500 av kirkens medlemmer fra hele verden samlet seg i Storbritannia for å markere 30-årsjubileet til Den internasjonale assosiasjonen av scientologer, i en enestående presentasjon til ære for en bevegelse med en rekkevidde som spenner over alle klodens hjørner.

«I kveld feirer vi tre tiår med IAS og et sted som var så å si utenkelig for bare 30 år siden», begynte David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center. Han bemerket at Scientology er «den eneste bevegelsen som overskrider alle nasjonale, kulturelle og demografiske barrierer ... og det uten engang å ta med i regnestykket hva vi overgår i form av det fysiske universets rom og tid».

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, ledet tilstelningen som i stor grad fremhevet IAS’ betydelige resultater i løpet av de første tretti årene og samtidig rettet lyskasterne på tre enestående individer som virkelig hadde gjort seg fortjent til IAS’ Frihetsmedalje for 2014 for sitt utrettelige arbeid på vegne av Scientology og de IAS-sponsede humanitære kampanjene. I et større perspektiv handlet det om Scientologys robuste og dynamiske arbeid i kampen mot stoffmisbruk, krenkelser av menneskerettighetene og svøpen av psykiatrisk brutalitet over hele verden.

«I kveld feirer vi tre tiår med IAS og et sted som var så å si utenkelig for bare 30 år siden», begynte David Miscavige. Han bemerket at Scientology er «den eneste bevegelsen som overskrider alle nasjonale, kulturelle og demografiske barrierer ... og det uten engang å ta med i regnestykket hva vi overgår i form av det fysiske universets rom og tid».

Men basert på hva som kom frem i løpt av de neste to timene, så det virkelig ut til at tid og rom var blitt overskredet da en lang liste av resultater som var oppnådd bare det siste året, samt de ambisiøse planene for det kommende året, ble beskrevet.

Det omfattet den fortsatte utvidelsen av kampanjene våre for å befri verden for psykiatriske overgrep; et opplysningsprogram om stoff designet til å utrydde stoffmisbruk i hele verden gjennom Sannheten om stoff-programmet; en kampanje for menneskerettigheter som opplyser verdens befolkninger om Verdenserklæringen om Menneskerettighetene; Veien til lykke-kampanjen med leveregler som bidrar til å gjenopprette de mellommenneskelige båndene og menneskehetens grunnleggende anstendighet; og Scientologys Frivillige prester som står vakt døgnet rundt og er klare til å yte hjelp til de utmattede og traumatiserte når de mest trenger det. Alle resultatene fra kampanjen ble presentert med en multi-etnisk og multi-kulturell vifte av grafikk og omfattende statistiske opplysninger som tok pusten fra en.

Det ledet an til David Miscaviges introduksjon av en monumental bedrift: et nettverk av Ideelle Narconon-treningssentre som betjener hvert eneste kontinentale område. Denne rekken av sentre tjener til å hjelpe de som er fanget av stoffmisbruk, med å rehabilitere deres sinn og kropper. Hvert og et er elegant innrettet og plassert i områder med uberørt, landlig skjønnhet. De omfatter lokaliteter i East Sussex i England; Ontario i Canada; Sjælland i Danmark; Mexico State i Mexico; New South Wales i Australia; Gauteng i Sør-Afrika; og til sist, en flott eiendom på en fjelltopp i det vakre Ojai i California. Hver av fasilitetene er en kronjuvel i seg selv, og tilbyr nydelige utsikter og luksuriøse værelser til avgiftning og rehabilitering.

Deretter avslørte David Miscavige en kommende Ideell Avansert organisasjon og kontinental base for Australia og den asiatiske regionen. Fasilitetene, som markerer en ny epoke for Scientology på den sørlige halvkulen, strekker seg over 12 000 kvadratmeter og ser ut over Sydneys Lane Cove National Park. Her vil scientologer fra Tasmania til Tokyo krysse de høyere nivåene på Broen til total frihet.

Noe som bidrog til kveldens prakt, var IAS-frihetsmedaljevinnerne, hvis tre presentasjoner var spredt ut i løpet av kvelden. Medaljen gis til scientologer som fremmer formålet til IAS gjennom å hjelpe sine medmennesker. Dette årets prismottakere inkluderer:

  • Vlastimil Spalek, en tsjekkisk «sykkel-løper» som har reist på kryss og tvers gjennom landet sitt på sykkel og til fots, i spissen for en Sannheten om stoff-bevegelse, med det formålet å stanse det eskalerende stoffmisbruket i Tsjekkia. I sin takketale sa Spalek: «Jeg er meget stolt over å være en del av dette programmet og å hjelpe L. Ron Hubbard med å skape en planet uten stoff. Virkelig stoffopplysning tilhører alle. Alle aldre, alle samfunnslag. Og ved å gi dem dette, skaper vi forståelse og konfront.»
  • Maria Lara, en fortreffelig skuespillerinne fra Bogotá i Colombia, som energisk brukte verdiene basert på sunn fornuft fra Veien til lykke til å vekke industrier og militærpersonale i fem nasjoner. I sin takketale understreket Lara dette: «Da jeg fant Scientology, fant jeg den virkelige meningen med å være kunstner. Den eneste grunnen til å ha kraft på denne planeten er for å hjelpe.»
  • Kate Ceberano, den australske sangstjernen som i tretti år utrettelig har vært forkjemper for Scientology som en humanitær stemme for frihet. I forbindelse med at hun mottok Frihetsmedaljen sin fortalte hun publikum det følgende: «Det krevde hardt arbeid å holde hjulene i gang. Og med det mener jeg 3 generasjoner i familien min som alle støtter IAS og kommer til å fortsette med det til samfunnet har alle verktøyene til å skape fornuft og en bedre kultur.»

Kvelden etter, den 18. oktober, samlet mer enn 2000 scientologer seg for IAS Patrons Ball, et elegant arrangement i selskapstøy i det store teltet, der de nyeste patrons ble anerkjent for sitt engasjement i å fremme IAS’ humanitære bevegelse som fremmer Scientologys mål for en bedre verden.

_________________

Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS), en medlemskapsorganisasjon åpen for alle scientologer fra alle nasjoner, ble dannet i 1984. IAS’ formål er å forene, fremme, støtte og beskytte Scientology-religionen og scientologer i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»