EAST GRINSTEAD, ENGLAND

SLÅR GNISTEN TIL EN NY ÆRA AV EKSPANSJON FOR SCIENTOLOGY I STORBRITANNIA

5. NOVEMBER 2023

Bare noen skritt fra det historiske Saint Hill Manor og Storbritannias Avanserte Scientology organisasjon samlet skarer av tilskuere seg for å innvie en splitter ny fasilitet, bygd fra grunnen av, som utelukkende er viet til religiøs veiledning og trening av Kirkens ekklesiastiske stab i Storbritannia.

Innvielsessesongen kom virkelig i gang fredag kveld den 3. november, i det siste kapittelet av 39-årsfeiringen for Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS). «Det er på tide å begynne å klippe noen bånd», erklærte mr. David Miscavige, religionen Scientologys kirkelige leder. Hvorpå mr. Miscavige gikk videre til å forhåndsvise kommende Ideelle kirkefasiliteter planlagt for innvielse i de kommende månedene.

Scientologister fra hele Storbritannia og rundt om i verden fyller den ellers rolige East Grinstead-landsbygda med jubel for innvielsen av Storbritannias nye stabsforbedringssenter.

Slik gikk det til at bare to dager senere, søndag den 5. november 2023, tordnende applaus runget over Saint Hills eiendom da den første av de innvielsesbåndene falt for å feire innvielsen av Storbritannias stabsforbedringssenter. Den splitter nye 1858 kvadratmeter store bygningen er utformet til å gi Scientology trening og veiledning til Saint Hills voksende ekklesiastiske stab.

«Denne bygningens betydning kan ikke overvurderes», sa mr. Miscavige da han gav en forhåndsbeskrivelse av den nye fasiliteten. «Spesielt med tanke på at Saint Hill er stedet hvor OT-er lages for det britiske kontinentet. Dessuten er det fra den kontinentale ledelsen på Saint Hill at britisk ekspansjon skapes. Og siden ’kraften’ som gjør det hele mulig er staben på Saint Hill, vel, hva mer må sies?»

Det nye senteret inneholder et stabscollege som består av seks kursrom for trening av mer enn 150 personer til enhver tid. Bygningens underetasje er reservert for Hubbard veiledningssenteret, hvor stabsmedlemmer får åndelig veiledning opp til de Avanserte nivåene av Scientologys Bro til total frihet – selve veien L. Ron Hubbard la frem på Saint Hill, som leder et individ gjennom en standardmessig utvikling mot høyere tilstander av bevissthet og evne.

Fasiliteten ligger i High Weald, et offisielt utnevnt Area of Outstanding Natural Beauty (område av enestående naturlig skjønnhet). Ikke bare er High Weald blant England og Wales’ største beskyttede naturområder, men det er også et av de fineste bevarte middelalderske landskapene i Nord-Europa – dets eldgamle lyngheier, skoger og sandsteinsåser har forblitt uendret siden 1300-tallet. Kirken arbeidet med en lokal arkitekt for å planlegge og designe bygningen i henhold til typiske strukturer funnet på den nærliggende engelske landsbygda. Den nye bygningen er både energieffektiv og miljøvennlig og bygd med bærekraftige materialer for å minimere miljøpåvirkningen.


Totalt sett markerer denne innvielsen bare den seneste ekspansjonen i skapelsen av en Ideell Sjøorg-base for Storbritannia og det som har vært en uopphørlig æra av ekspansjon, inklusive:

  • Saint Hill Manor, internasjonalt berømt som hjemmet til Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard, og blant de mest historisk betydningsfulle godsene i Sussex, omhyggelig restaurert og renovert til sin fulle prakt.
  • Utvidelsen av den Avanserte organisasjonen og Saint Hill UK, med en splitter ny fløy som fordobler antallet auditeringsrom samtidig som den også fordobler antallet kursrom.
  • Skapelsen av et nytt Saint Hill Refectory, oppført ved siden av Castle med en uhindret utsikt over det vakre landskapet i Sussex og et yndet samlingssted for dem som deltar på Saint Hills mange planlagte eventer.
  • Innvielsen av det Ideelle Kontinentale forbindelseskontoret (CLO UK), som bokstavelig talt ligger rett over veien fra Saint Hill i den historiske Fonthill Lodge – og består av fem bygninger på 17 vidstrakte hektar.
  • Restaurering av det historiske Stables som en spisesal for hele staben på Saint Hill.
  • Walsh Manor på fire idylliske hektar, likeledes restaurert som Ideelle boliger for Saint Hills stab.
  • Og Bullards House, forvandlet til å betjene Kirkens ledere som gjør sin administrative trening på Saint Hill.

  • Alt i alt, og under mr. David Miscaviges dynamiske lederskap, har Scientology Kirken markert en periode med enestående vekst. Rundt 10 Ideelle fasiliteter er klare for innvielse i månedene fremover i Nord-Amerika, Afrika og Europa.

    For en komplett liste over Ideelle Scientology organisasjoner, besøk Scientology.no/IdeelleKirker.