EAST GRINSTEAD, ENGLAND

MONUMENTAL IAS-FEIRING MARKERER EN UFORGLEMMELIG ÆRA MED GLOBAL HUMANITÆR INNVIRKNING

3. NOVEMBER 2023

Medlemmer av Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS) som representerte 90 land samlet seg i East Grinstead i det sørlige England for en weekend-lang feiring som hedret fire historiske år med engasjement, besluttsomhet og prestasjoner.

Det var en feiring uten like i IAS’ historie.

Time etter time danset frontlys langs de hekkekantede veiene på landsbygda i West Sussex mens tusenvis av Scientologister fra alle verdens kanter reiste til L. Ron Hubbards legendariske hjem i Storbritannia – Saint Hill. De tidløse lydene fra Great Highland-sekkepiper og et trommekorps steg oppover slottets tårn og over de bølgende høydedragene og ønsket de elegant kledde gjestene velkommen. Dette markerte begynnelsen på den høyst etterlengtede IAS-årsfeiringsweekenden.

«Som tradisjonen er, skal vi i kveld gjennomgå alt som fulgte fra vårt IAS-løfte til Menneskeheten, og i den grad, betydningen av Fullt ansvar», begynte mr. Miscavige.

De forventningsfulle tilskuerne som kom fra hele Storbritannia, Europa, USA og så langt unna som Afrika og Asia, spaserte over den røde løperen inn i det ekskvisitte store teltet. Da lyset flommet over scenen og signaliserte starten på åpningseventet, gjorde mr. David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, sin entré til en tordnende stående applaus – en av historisk varighet.

«Som tradisjonen er, skal vi i kveld gjennomgå alt som fulgte fra vårt IAS-løfte til Menneskeheten, og i den grad, betydningen av Fullt ansvar», begynte mr. Miscavige. Det løftet, underskrevet på Saint Hill i 1984 av mr. David Miscavige og noen modige få, markerte begynnelsen av IAS og dens varige formål om å forene, fremme, støtte og beskytte religionen Scientology og Scientologister for å oppnå Scientologys mål.

«Så ja, kveldens presentasjon vil omfatte episke prestasjoner: fra globale redningsoperasjoner for undertrykte befolkninger til Frivillige Hjelpere for ubetinget hjelp. Og følgelig vil dere også møte årets IAS Frihetsmedaljevinnere, og dermed de som personifiserer ’kompromissløst engasjement’. Og til slutt vil dere også se ikke én, ikke to, ikke tre, men faktisk fire nye Ideelle fasiliteter. Når dere har sett dem alle, vil det ha tatt pusten fra dere!»

Og så, gjennom en fengslende tretimers feiring, presenterte mr. Miscavige de ærefryktinngytende høydepunktene i alt det IAS utrettet over hele kloden på hver eneste bredde- og lengdegrad i løpet av de siste fire årene.

IAS LEVERER OVER HELE VERDEN

Scientologys Grunnlegger skrev: «Folk levde i en systemkorrekthet, og ting gikk riktig bare så lenge ingenting gikk galt. Så en dag går ting galt.» Slik begynte mr. Miscavige da han beskrev hvordan IAS kom til unnsetning under den globale krisen.

Først med en Frivillig Hjelper-styrke større enn noen gang i historien, som leverte 9 millioner timer med personlig hjelp mellom 2020 og 2023.

Deretter, idet Kirken gav hjelp over eteren og online, kom etterspørselen etter løsninger. Kirken besvarte med en distribusjon av 45 millioner artikler med humanitære materialer.

Hvoretter takk strømmet inn fra organer som US Federal Emergency Management Agency, Canadas underhus, Den afrikanske union og fra alle andre steder i verden, og dermed skapte partnerskap fra alle sektorer og samfunnslag – ca. 29 000 nye partnerskap bare i de siste fire årene.

Og hele den tiden lette folk etter svar og fant dem på Scientology Network, med over 20 millioner nye seere som stilte inn.

Og angående IAS som innfrir sitt løfte om å beskytte religionen Scientology og dens medlemmer over hele verden, fortalte mr. Miscavige om en uendelig parade av religiøse anerkjennelser, selv under nylige nedstengninger og restriksjoner:

 • I 2022, med den mellomamerikanske nasjonen Panama som tildelte Scientology Kirken full anerkjennelse som en skattefritatt religiøs enhet;
 • I 2022, tildeler Nederland, «Inngangsporten til Europa», allmennyttig status og dermed full religiøs anerkjennelse til Scientology Kirken;
 • Og, i 2023, ved kildepunktet til filosofi, presenterte nasjonen Hellas et sertifikat som et hus for tilbedelse, hvilket offisielt anerkjenner Scientology som en religion.
 • SKAPER REFORM INNEN PSYKISK HELSE

  Gjennomgangen av IAS’ prestasjoner fortsatte med Citizens Commission on Human Rights (CCHR) og kulminerte i en historie om urokkelig utholdenhet. Stedet var FNs europeiske hovedkvarter i Genève i Sveits. Den skjellsettende seieren var resultatet av flere tiår med arbeid fra CCHR. Etter å ha rapportert om psykiatriske overgrep år etter år i totalt 18 land, mottok CCHR en formell invitasjon til en første noensinne FN-konsultasjon om menneskerettigheter innen psykisk helse. CCHR presenterte ekspertuttalelser og stilte et sterkt krav om forbud mot «tvang og frihetsberøvelse innen psykisk helse». Da kontoret til FNs høykommissær for menneskerettigheter presenterte psykisk helse-mandatet til FNs menneskerettighetsråd, varslet resultatet en dyptgripende forandring i området psykisk helse. Rådets endelige rapport og medfølgende retningslinjer for iverksetting fra Verdens helseorganisasjon, som begge henviser til CCHRs bidrag, erklærer offisielt ifølge FN-dekret:

 • «Tvang og ufrivillig behandling er foreldet, ineffektivt og uforenlig med menneskerettigheter.»
 • «Alle nasjoner bør oppheve tvangsinnleggelse.»
 • «Alle nasjoner bør gjøre slutt på ufrivillige behandlingsmetoder.»
 • «Opprettelsen av nye psykiatriske sykehus er forbudt.»
 • GLOBAL HUMANITÆR MISJON

  Mr. Miscavige tok publikum videre på den verdensomspennende gjennomgangen av Kirkens humanitære misjon og satte fokus på IAS-sponsede opplysningstiltak i bruk overalt: United for Human Rights for å gjøre Verdenserklæringen om menneskerettighetene til et faktum i hvert eneste land; Veien til lykke for å gjenopprette verdighet og ære til Menneskeheten gjennom moral basert på sunn fornuft; og Stoffri verden for å snu strømmen av stoffmisbruk for en generasjon med Sannheten om stoff. Her er bare et utvalg av prestasjoner oppnådd fra 2020 til 2023:

 • I El Salvador, hvor United for Human Rights inspirerte til et løfte om obligatorisk undervisning i menneskerettigheter; i Sør-Korea, i samarbeid med verdens mest eminente menneskerettighetsforkjempere ved Verdenstoppmøtet for Nobels fredsprisvinnere; og til sist, på FN i New York, hvor dignitarer og delegater støttet en presserende erklæring til verdens myndigheter til gagn for menneskerettigheter gjennom undervisning.
 • I Brasil, hvor en speiderleder integrerte Veien til lykke i speiderpensumet, og troppene hans ble belønt med ferdighetsmerker for alle bokens 21 forskrifter. Til slutt eksporterte speiderlederen programmet til speidertropper i 17 brasilianske delstater, og deretter til ytterligere 15 land – fra Angola til Egypt og fra Portugal til Bangladesh.
 • I USA, hvor NFL-legenden Marshall Faulk oppdaget Sannheten om stoff-opplysningskampanjen for unge og meldte seg på som nasjonal talsmann for Stiftelsen for en stoffri verden. Hall of Fame-medlemmet tar kampanjen til unge over hele landet for å hjelpe dem med å holde seg borte fra stoff. Budskapet hans: «Jeg prøver ikke å fortelle dere hva dere skal gjøre. Jeg prøver bare å opplyse dere så dere vet hva dere skal gjøre.» Faulk ledet også kampanjen til Super Bowl og spredde budskapet med massiv distribusjon og sendinger overalt i mediene i Miami (2020), Los Angeles (2022) og Phoenix (2023), og opplyste 88 millioner amerikanere om Sannheten om stoff.
 • I løpet av disse siste fire årene har IAS-sponsede humanitære initiativer nådd flere milepæler:

 • opplyste over 40 millioner om deres umistelige rettigheter, som beskrevet i Verdenserklæringen om menneskerettighetene;
 • skapte en moralsk gjenoppblomstring med Veien til lykke nå i hendene på 139 millioner mennesker på 118 språk;
 • fremmet en Sannheten om stoff-bevegelse med en spredning av 150 millioner hefter over hele verden; og
 • alt i alt, gjennom IAS-sponsede kampanjer, oppløftet over 300 millioner individer gjennom hele menneskeheten.
 • UROKKELIG HJELP AV FRIVILLIGE HJELPERE

  Deretter satte mr. Miscavige rampelyset på Kirkens internasjonale frivillige styrke, Scientologys Frivillige Hjelpere. Gruppen rykket ut til hver eneste større naturkatastrofe i de siste fire årene – i kjølvannet av et ødeleggende jordskjelv i Kashmir, tyfoner i Japan, katastrofale branner i Australia, styrtfloder i Indonesia, et vulkanutbrudd på St. Vincent, monsuner i Pakistan og orkaner på Floridas sørvestlige kyst. Alt i alt kom Frivillige Hjelpere til unnsetning på frontlinjen ved 45 katastrofeområder i 20 land.

  Mr. Miscavige presenterte så en episk fortelling om prestasjoner på vegne av den Frivillige Hjelperens større misjon – å oppløfte personer med teknologien for livet som finnes i Scientology Håndboken. Slik er historien om Sør-Afrika, hvor Kirken styrket praktisk talt hver eneste pilar i det sørafrikanske samfunnet – utrykningspersonell, lærere, religiøse ledere og kommunale, provinsielle og nasjonale tjenestemenn. Alt i alt har Kirken uteksaminert mer enn 22 000 nye Scientology Frivillige Hjelpere som nå tjener lokalsamfunn over hele landet.

  Som en endelig erklæring om Frivillige Hjelpere presenterte mr. Miscavige den kommende TV-premieren av Operasjon: Gjør noe med det, en dokumentarfilm i full lengde som skildrer Kirkens historie om menneskelighet, håp og hjelp i global respons på pandemien. Dokumentarfilmen skal sendes på Scientology Network den 5. desember, Den internasjonale dagen for frivillighet.

  ANERKJENNER EKSEMPLARISKE PRESTASJONER

  Mr. Miscavige kronet kvelden ved å tildele den høyt aktede IAS Frihetsmedaljen til fire Scientologister og anerkjente hver av dem for ekstraordinært humanitært engasjement. For første gang noensinne er hver eneste av medaljemottakerne en Nye OT VIII.

 • Yuzuru Ogura, Tokyo, Japan: I et land hvor psykiatere skjulte sine forbrytelser bak ordtaket «se intet ondt, hør intet ondt og tal intet ondt», knuste Yuzuru Ogura stillheten og avslørte deres hemmeligheter. Han avdekket svindelen med «polyfarmasi» – den psykiatriske praksisen med å overforskrive psykotrope medikamenter som altfor ofte fører til selvmord. Yuzuru sikret alvorlige straffer mot psykiatere som overforskriver dem, og til slutt hjalp han med å redusere antallet selvmord over hele landet med forbløffende 34 prosent. Deretter avslørte Yuzuru kriminelle overgrep i psykiatriske sykehus, fikk iverksatt lover som beskytter pasienter og varslere og garanterer at psykiatriske overgrep alltid vil bli sett, hørt og talt om i Japan.
 • Salomon og Lucy Dabbah, Mexico City, Mexico: Som stolte innbyggere fra Mexico City dannet Salomon og Lucy Dabbah Stoffri verden Mexico for å nå unge mennesker før de kunne bli rekruttert av narkokarteller. Dabbah-ekteparet oppnådde en maksimal innvirkning ved å trene nesten 5000 lærere som deretter gikk videre til å opplyse mer enn 2,1 millioner elever. Og for å spre den opplysningen gjennom generasjoner, samarbeidet Stoffri verden med undervisningsdepartementet for å undervise hver elev på hver skole og hvert universitet i delstaten Mexico.
 • Giselle Lima, Panama City, Panama: Etter å ha gått oppover Scientologys Bro til total frihet, ble Giselle Lima inspirert til å ta større ansvar for sitt hjemland Panama. Følgelig brakte hun Kirkens humanitære kampanjer over hele landet. Dessuten etablerte Giselle ikke bare landets første Scientology misjon, som åpnet inngangsportene til Broen for alle, men hun sikret også full religiøs anerkjennelse og skattefritak for Scientology i Republikken Panama.
 • EN UTSIKT MOT FREMTIDEN

  Som kronen på den uforlignelige kvelden og dens lynraske gjennomgang av monumentale fire år, vendte mr. Miscavige seg mot en strålende og grenseløs fremtid, og presenterte kommende ekspansjon for Kirken over hele lengden og bredden av Scientologys verden. Den ekspansive fremtiden omfatter 10 nye Ideelle fasiliteter med innvielser som nærmer seg raskt i de kommende dagene, ukene og månedene – og som begynner umiddelbart i november og fortsetter gjennom desember, januar og ruller videre gjennom 2024. Faktisk er omfanget av Kirkens vekst så stor at båndene er klare til å falle fra Europa til Afrika og over hele Nord-Amerika.

  EKSPANDERER IAS’ HUMANITÆRE INITIATIVER

  IAS’ seminar for global redning, holdt på lørdag morgen, var fylt til randen mens IAS-medlemmer hørte om lanseringen av et nytt år med globale humanitære initiativer. Scientologister fra hele verden slutter seg til IAS-sponsede kampanjer for å bringe humanitære løsninger til sine samfunn: Veien til lykke, Stiftelsen for en stoffri verden, United for Human Rights, Citizens Commission on Human Rights og Scientology Frivillige Hjelpere.

  EN KVELD MED ELEGANT ANERKJENNELSE

  Lørdag kveld kom det store teltet til strålende live som lokalet for det årlige IAS Patrons Ball. Denne elegante affæren anerkjente IAS-medlemmer fra 59 land for deres vedvarende engasjement i å fremme IAS’ humanitære bevegelse. Kvelden antar en enda større betydning gitt at i de fire årene siden det siste Patrons Ball på Saint Hill, nesten 5000 Scientologister ble Patrons av IAS – høyest i historien.

  SAINT HILLS VELDEDIGHETSKONSERT

  Weekenden med IAS-festligheter ble avsluttet søndag kveld med den 23. årlige Saint Hills veldedighetskonsert. Eventet viderefører en filantropisk Saint Hill-tradisjon som ble påbegynt av L. Ron Hubbard til gagn for lokale veldedige organisasjoner for å hjelpe dem med å oppnå sine mål om å forbedre det større samfunnet. Blant de tilstedeværende var representanter og frivillige fra veldedige organisasjoner i East Grinstead og Mid Sussex-distriktet, inklusive årets mottakere: Queen Victoria Hospital, East Grinstead Lions Club, Age UK, Access2Adventure og Crowborough Hospital. Blant kveldens ærede gjester var ordføreren og ordførerfruen i East Grinstead, samt byrådsmedlemmer fra East Grinstead, Crawley, Tonbridge og Godalming.

  Konserten, presentert av den prisbelønte skuespillerinnen Jenna Elfman, bød på et bredt utvalg av musikalske artister og stiler, fra Saint Hills eget – og Storbritannias beste – jive- og swingband, Jive Aces, til den Oscar-nominerte komponisten og artisten Mark Isham, så vel som en verdensberømt konsertpianist, den uforlignelige Cyprien Katsaris.


  IAS ble dannet i 1984 og er Scientologys offisielle medlemskapsorganisasjon. Den er åpen for alle Scientologister fra alle nasjoner og teller nå medlemmer fra hele 158 land. IAS’ formål er å forene, fremme, støtte og beskytte religionen Scientology og Scientologister i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»