KØBENHAVN, DANMARK

SCIENTOLOGY KIRKEN BESVARER PÅGÅENDE EUROPEISK EKSPANSJON MED RELIGIØST RETREAT I DET SENTRALE KØBENHAVN

12. NOVEMBER 2023

For å ta imot det rekordhøye antallet europeiske Scientologister som reiser til København for avanserte religiøse servicer, innviet Scientology Kirken et helt nytt religiøst retreat i byens hjerte.

Kirkens sesong med innvielser fortsatte med fanfare da en massiv tilskuerskare fylte Vesterbrogade, Københavns travle handlegate, for innvielsen av Nordland religiøse retreat.

Søndag den 12. november fyller Scientologister fra land over hele Europa Vesterbrogade, Københavns travle handlegate, for å feire innvielsen av det nye Nordland religiøse retreat.

Bare fem minutters gange fra den Ideelle Avanserte organisasjonen og Saint Hill Europa, tilbyr det romslige femetasjes Nordland praktiske, kosmopolitiske og forstyrrelsesfrie omgivelser for Scientologister som kommer fra hele Europa for å delta i Scientology trening og auditering (åndelig veiledning).

«Hver organisasjon som utgjør vårt europeiske hovedkvarter er samordnet med ett enkelt formål: å hjelpe hvert individ fra Europa med å gå opp Broen til de høyeste tilstandene av OT», sa mr. David Miscavige, kirkelig leder av religionen Scientology, da han gav en forhåndsbeskrivelse av Nordland-bygningen under IAS-årsfeiringen 2023, avholdt den 3. november i Sussex i England.

Nordland befinner seg i en historisk nyklassisistisk bygning bare noen minutter fra Københavns ikoniske Tivoli, verdens nest eldste fornøyelsespark. Bygningen, som opprinnelig ble bygd i 1889, har blitt fullstendig bevart av Kirken, inklusive dens skifertak og murstein- og terrakotta-fasade. Bygningens gårdsplass i teglstein som er typisk for København, ble også restaurert til perfekt tilstand.

Det religiøse retreatet består i alt av over 70 velutstyrte rom og har to spisesteder, som hvert tilbyr et mangfoldig utvalg for å tilfredsstille kirkemedlemmer fra rundt 30 land. Café Natur tilbyr lekre snacks hele dagen for dem som har pauser fra Scientology veiledning eller trening, mens Magnolia Restaurant likeledes betjener kirkemedlemmer og tilbyr mat i bufféstil og service ved bordet.

Det nylig innviede Nordland markerer den siste bestanddelen i fullføringen av en Ideell Sjøorg-base for Europa og et område med eksplosiv vekst for Kirken, inkludert:

 • Innvielsen av Den Ideelle Avanserte organisasjonen og Saint Hill Europa og dens historiske hjem fra 1887 i Københavns sentrum. Den flerspråklige organisasjonen leverer de avanserte nivåene av Scientologys Bro til total frihet til Scientologister på hele kontinentet.
 • Innvielsen av den Ideelle Scientology Kirken i Danmark – et restaurert 3700 kvadratmeter stort landemerke som ble bygd i 1796. Den femetasjes bygningen står på byens fødested og bare noen skritt fra Strøget, som er blant Europas lengste gågater.
 • Innvielsen av det 9100 kvadratmeter store Ideelle Kontinentale forbindelseskontoret, som huser de kirkelige ledelsesaktivitetene for hver sektor av Scientology i Europa – fra den Avanserte organisasjonen, Kirkene, misjonene og gruppene til de omfattende humanitære programmene som Kirken sponser.
 • Opprettelsen av et fullstendig digitalt on-demand-trykkeri, New Era Publications, for å produsere alle L. Ron Hubbards Dianetics og Scientology bøker for Kirker, misjoner og grupper over hele kontinentet.
 • Innvielsen av en omfattende innkvarteringsfasilitet for Scientologys stab. Det vidstrakte komplekset ligger ved kysten av Køge Bukt langs de danske sundene.
 • Og den fullstendige restaureringen av Corona, som ligger i Københavns gamleby, og nå tjener som Ideelle innkvarteringsfasiliteter for Kirkens stab.

 • Innvielsen følger bare en uke etter innvielsen av en splitter ny fasilitet som utelukkende er utformet for religiøs veiledning og trening av Kirkens ekklesiastiske stab i Storbritannia. Senteret for stabsforbedring ligger bare noen skritt fra det berømte Saint Hill Manor, det historiske hjemmet til L. Ron Hubbard.

  Alt i alt, og under mr. David Miscaviges dynamiske lederskap, har Scientology Kirken markert en periode med enestående vekst. Rundt 10 Ideelle fasiliteter er klare for innvielse i månedene fremover i Nord-Amerika, Afrika og Europa.

  For en komplett liste over Ideelle Scientology organisasjoner, besøk Scientology.no/IdeelleKirker.