KARIBIA

DEN 27. UKELANGE JOMFRUREISE-SAMLINGEN PÅ FREEWINDS FEIRER ET ÅR MED STORSLÅTT EKSPANSJON FOR SCIENTOLOGY KIRKEN.

22. JUNI 2015

Det har skjedd i juni hvert eneste år siden 1988.

Mer enn 200 av de mest viderekomne scientologene på planeten samler seg på de idylliske Karibiske øyene, og går ombord på et feilfritt motorfartøy som vil være deres adgangstegn til feiringen og den åndelige opplysningen i løpet av en uke med feiringer. Og i år har den 27. årlige feiringen av den opprinnelige Jomfrureisen på Scientologys religiøse fristed, skipet Freewinds – som begynte lørdag 13. juni fra Aruba – en spesielt egen reiserute.

Under en spennende feiring den første kvelden presenterte David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, den enestående veksten som driver Scientology fremover, for dem som var samlet for Jomfrureisens åremålsdag.

«I dag feirer vi enda en milepæl når vi samles om bord på Freewinds», sa David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center. «For dette er tiåret som viser en ekspansjonshastighet som overstiger alle de siste 50 årene til sammen. Og alt dette mens vi fortsetter å strekke grensene for muligheter når det gjelder den større humanitære oppgaven vår – å inspirere befolkninger slik at menneskeheten stiger til sitt største potensial.»

I dag feirer vi enda en milepæl når vi samles om bord på Freewinds», erklærte mr. Miscavige. «For dette er tiåret som viser en ekspansjonshastighet som overstiger alle de siste 50 årene til sammen. Og alt dette mens vi fortsetter å strekke grensene for muligheter når det gjelder den større humanitære oppgaven vår – å inspirere befolkninger slik at menneskeheten stiger til sitt største potensial.»

Faktisk, i kirkens halvårsrapport kunne nyhetene kunne neppe fortelle en lysere historie.

Med nye Ideelle orger lagt til i løpet av de siste 12 månedene, står det nå mer enn 40 skinnende på fem kontinenter. Dessuten, de kirkene er del av en Scientology evolusjon som nå fordobler, tredobler firedobler og til og med femdobler tidligere prestasjonsmål. For ikke å nevne de mer enn 2000 føderale, delstatlige og lokale organisasjonene som nå arbeider i partnerskap med Ideelle Scientology organisasjoner over hele verden.

Disse kirkene ble hedret i året som gikk med en rekke utmerkelser som vitnet om deres engasjement for å forbedre byene hvor de tjener. Inkludert i disse er en pris for religiøs utmerkelse fra byen Kaohsiung i Taiwan, en anerkjennelse fra det russiske parlamentet i Moskva i hyllest til kirkens 20 års tjeneste, en utmerkelse fra Overhuset i London som fremhever Scientologys arbeid for å forandre verden til det bedre, en proklamasjon fra ordføreren i San Francisco for å fostre toleranse og likhet, og anerkjennelser fra den amerikanske Kongressen i Washington, D.C. som hyller dens hjelp til alle og enhver.

Freewinds’ passasjerer og besetning har bidratt titusener av timer med humanitært arbeid til de øyene de besøker, herunder organisering og avvikling av kulturelle programmer; sponsing av utdannelse i forebygging mot stoffmisbruk, menneskerettigheter og moralbegrep til ungdommen på øyene; og å holde veldedige arrangementer for lokale samfunnsgrupper og velgjørende organisasjoner.

Denne ukens 27. årsfeiring av Freewinds tjener til å belyse noen av den seneste humanitære innsatsen og det bredere sosiale oppdraget til skipet i å tjene dets mange anløpshavner over hele den karibiske regionen.

Anerkjennelser inkluderte:

  • Justisministeren i Curaçao roser Sannheten om stoff-initiativet for å trenge gjennom 30 distrikter av øyas hovedstad Willemstad og bemerker at Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbards «avtrykk fortsatt er synlig i dag».
  • En anerkjennelse av kirkens undervisning i menneskerettigheter for øyas forsvarsstyrker i St. Kitts uttrykker : «Youth for Human Rights gjør all verdens forskjell.»
  • Erklæringen fra justisministeren i Aruba at «Freewinds gjør en virkelig forskjell i menneskers liv» med sin undervisning i moral fra Scientology Kirkens Veien til lykke-kampanje – hvis 21 forskrifter ble vist til mer enn 85 % av øyas innbyggere via Tele-Aruba.
  • Justisdepartementet i Bonaire roser Youth for Human Rights med anerkjennelsen: «Vi er takknemlige for at øya vår er en del av deres bevegelse for menneskerettigheter.»

Slik gikk det overalt på øyene som Freewinds kaller sitt hjem, også inkludert Barbados, St. Lucia, St. Vincent, Dominica og Antigua. Omtrent 80 kontorer og organer har presentert skipet og hennes besetning med nesten 400 utmerkelser i løpet av over et kvart århundre med å oppfylle sitt filantropiske mandat på det åpne hav.

Passasjerene om bord for Jomfrureisen 2015 feiret også en kveld utelukkende viet til de globale bestrebelsene, uten sidestykke, til Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS). Den henleder oppmerksomheten på – og hjelper å gi løsningen for – noen av de mørkeste situasjonene som menneskeheten står overfor.

I løpet av det eventet ble de fremmøtte oppslukt av et titalls fengslende historier om menneskelig triumf fra hele kloden, som hver drives fremover av et program sponset av Scientology Kirken. De inkluderte:

  • Fortellinger om ro, håp og prestasjoner sentrert av Veien til lykke, hvor programmet hjalp til med å gjenopprette fornuft og orden i voldsherjede områder i Mexico, Sør-Afrika og Frankrike.
  • Det å skape bevissthet og innføring av Verdenserklæringen om menneskerettigheter – hjulpet av United for Human Rights og Youth for Human Rights – til områder i Bangladesh, Danmark og Guatemala.
  • Stiftelsen for en stoffri verden som tar fatt på stoffmisbrukets svøpe i Honduras, Indonesia og New York City.
  • De hardt tilkjempede seiere oppnådd av Citizen's Commission on Human Rights (CCHR) ved å kjempe for tusener av barn som er ofre for psykiatriske overgrep og kriminalitet i Italia, Australia og New Mexico.

Og ved ukens slutt var scientologene som var samlet for Jomfrureisens feiring oppløftet og oppildnet til å møte den spennende utfordringen i året fremover.