DE KARIBISKE ØYENE

SCIENTOLOGY-MOTORSKIPET FREEWINDS FEIRER 25 ÅR MED HUMANITÆRT BEREDSKAP

21. JUNI 2014

Lørdag den 14. juni om aftenen kunne man se fyrverkeri over St. Kitts Bay da Scientology-motorskipet Freewinds seilte ut på sitt 25-års jubileumstokt.

Ved feiringen av hennes 25 år til sjøs ble det holdt et arrangement på en uke om bord på den religiøse retreat med over 200 scientologer på avanserte nivåer fra Kirker rundt om i verden.

«Vi feirer Freewinds’ 25-års jubileum i kjølvannet på en æra som overgår alt annet. For bare seks måneder siden lanserte vi Techens gullalder fase II, og i dag er det flere scientologer enn noensinne som går opp Broen til åndelig frihet. Derfor er det bare passende at vi er samlet om bord på Freewinds, som hver eneste scientolog har som sitt endelige mål. Og det er enda mer passende i betraktning av skipets større humanitære misjon – nemlig å skape en verden hvor alle kan komme opp til nivåer de aldri hadde drømt om.» – David Miscavige Styreformannen i Religious Technology Center

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og kirkelig leder av Scientology religionen, stod i spissen for en rekke tilstelninger som gjennomgikk høydepunkter fra et år med den største ekspansjonen noensinne.

Da han snakket til de ombordværende scientologene, sa Miscavige: «Vi feirer 25-års jubileet for Freewinds i kjølvannet på en æra som overgår alt annet. For bare seks måneder siden lanserte vi Techens gullalder fase II, og i dag er det flere scientologer enn noensinne som går opp Broen til åndelig frihet. Derfor er det bare passende at vi er samlet om bord på Freewinds, som hver eneste scientolog har som sitt endelige mål. Og det er enda mer passende i betraktning av skipets større humanitære misjon – nemlig å skape en verden hvor alle kan komme opp til nivåer de aldri hadde drømt om.»

I løpet av jubileumsreisen gav Miscavige også en detaljert redegjørelse for et kvart århundre med maritim og humanitær assistanse ytt av Freewinds.

Freewinds er det eneste sivile skipet på noe hav som er godkjent til offisiell utdannelse av FNs International Maritime Organization. I denne egenskapen har Freewinds gitt sikkerhetsutdannelse til over 100 karibiske havnemyndigheter, kystvakter og maritime organisasjoner.

Freewinds’ passasjerer og besetning har bidratt til titusener av timer med humanitært arbeid til de øyene de besøker, herunder organisering og avvikling av kulturelle programmer; sponsing av utdannelse i forebyggelse av stoffmisbruk, menneskerettigheter og moralbegrep til ungdommen på øyene og vertskap for lokale samfunnsgrupper og velgjørende organisasjoner.

Freewinds’ bredere sosiale misjon eksemplifiseres av skipets partnerskap med nasjonale, politi- og militærorganisasjoner for å bringe Veien til lykke – en veiledning til et bedre liv basert på sunn fornuft – ut til nasjoner i hele Karibia samt til både Sør- og Sentralamerika.

Til dato er det utdelt over 11 millioner eksemplarer av heftet i havnebyer på øyene og i hele Colombia, Ecuador, Mexico, Costa Rica, Guatemala og Den dominikanske republikk. Heftet er nå anerkjent som en bidragende faktor i forbindelse med å minske kriminaliteten og heve den moralske standard.

I anerkjennelse av Freewinds’ bidrag har hun mottatt over 300 priser. Disse anerkjenner at skipet dekker et helt spektrum av sivile organisasjoner, offentlige myndigheter og ministerier samt statsministre og presidenter.

Til minne om hennes 25-års jubileum fikk Freewinds overrakt ytterligere anerkjennelser, heriblant:

  • Det ble offisielt erklært en «Freewinds-dag» på 31 øyer av den karibiske turistorganisasjon i anerkjennelse av skipets «berikelse av levestandarden og velværet» i hele den karibiske regionen.

  • Et monument i Curaçaos havneby Willemstad – Freewinds’ hjemstedshavn – ble avduket av statsministerens kontor til ære for skipets faste kaiplass på øya.

  • En æresplakett, bestilt av guvernøren i verdsettelse av skipets støtte gjennom 25 år, ble plassert ved havnen på Bonaire.

  • En æresplakett ved havnen på St. Lucia for Freewinds’ bidrag til øyens befolkning ble presentert på vegne av regjeringen og folket.

  • Et jubileumsfrimerke med Freewinds ble gitt ut av øya Aruba.

_________________

Freewinds begynte å tjene Scientology Kirken som en religiøs retreat i 1988. Det 135 meter lange motorfartøyet tilbyr et distraksjonsfritt miljø hvor kirkens medlemmer kan studere og oppleve det høyeste nivået av åndelig veiledning som er tilgjengelig i Scientology-religionen. Freewinds tjener ytterligere som vert for internasjonale Scientology-kongresser og -tilstelninger.