EAST GRINSTEAD, STORBRITANNIA

IAS’ GALLA-WEEKEND FEIRER ET ÅR MED HUMANITÆR HJELP OG FREMSKRITT

8. OKTOBER 2017

Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS), en stadig ekspanderende kraft for det gode innen det verdensomspennende humanitære samfunnet, samlet seg i East Grinstead i det sørlige England den første weekenden i oktober for å anerkjenne et år med ekspansjon og prestasjoner.

De smale gamle kjerreveiene som snor seg gjennom de små landsbyene og gårdene i West Sussex var fullstappet med biler og busser på en fredagskveld tidlig på høsten, mens tusenvis av scientologer, gjester og venner strømmet inn på den velpleide eiendommen til Saint Hill Manor – hjemmet til Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard.

Gjennom åpningene mellom tette hekker og trær langs disse veiene kunne besøkende skimte de fjerne konturene av det elegante Saint Hill – levende med lys på den bølgende horisonten – strålende som fjerne flammer i høstens svinnende lys.

Utenfor portene til Manor, gjennom inngangene og nedover den lange feiende veien til paviljongen og Riddersalen – The Great Hall, til en scene som var reist under dekket av et enormt selskapstelt, fylte medlemmer av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer fra mer enn 65 nasjoner luften med ulike språk mens de gikk inn i arenaen med ett formål – å feire deres og hele menneskehetens menneskelighet.

Feiringen for 2017 markerte den 33. siden IAS ble grunnlagt på Saint Hill i 1984 for å forene, fremme, støtte og beskytte verdens yngste og raskest voksende større religion. Medlemmer og gjester kom også for å hylle dem som hjalp kirken med å virkeliggjøre et år med håp og prestasjoner på veien mot Scientologys mål for et bedre liv for alle.

I løpet av to og en halv time presenterte David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, den akselererende hastigheten av kirkens ekspansjon og dens humanitære oppdrag avspeilet i kveldens mangfoldige historier og presentasjoner.

«Ja, dere har ankommet til dette kongedømmet til IAS», sa David Miscavige, den kirkelige lederen av religonen Scientology.

«Hvor alle likheter med det fysiske universet er en ren tilfeldighet ...

Hvor IAS-medlemmer fra hele denne verden kommer inn og tar plass: Fra Nord-Amerika, Sør-Amerika, Afrika, Asia, Oseania, ett hundre byer i Europa og fra hele Storbritannia.

Fordi, alt i alt feirer vi nå 147 land med en IAS-tilstedeværelse ingen noensinne vil glemme.»

Og slik presenterte David Miscavige hvert hovedpunkt av den tilstedeværelsen gjennom to og en halv time med sammenpakket energi. Kvelden gav faktisk ikke bare et overblikk over kongedømmets humanitære arbeid fra jordens høyland til lavland, men den fokuserte på ekspansjonen av religionen i seg selv til nye områder aldri tidligere sett.

Den akselererende hastigheten av kirkens ekspansjon og av dens humanitære oppdrag er også avspeilet i historiene som viser forskjellige uttrykk for sosial velvilje. Hver historie i seg selv er en topp-historie, men sammen danner de en symfoni av humanitær hjelp som spenner over berømte IAS-sponsede tiltak. Det hele begynte med slående historier om overgrep innen psykisk helse og raske reformer forårsaket av Citizens Commission on Human Rights (CCHR).

Det ble også vist aktiviteter fra Stoffri verden og en kraftfull bevegelse som driver Sannheten om stoff mot trenden av stoffmisbruk; United for Human Rights, som holder flammen av Verdenserklæringen om menneskerettighetene levende; Veien til lykke som skaper en moralsk fornyelse gjennom dens 21 forskrifter for universelt liv; og bølgen av hjelp Frivillige prester har brakt til 21 større katastrofeområder bare i år, for ikke å nevne til enkeltpersoners utallige øyeblikk av personlige konflikter i denne verden.

Eksempler på den enorme innvirkningen av tiltakene i løpet av presentasjonen omfattet:

  • Veien til lykke-ambassadører som gikk inn i uutforsket territorium på Filippinene og tente gnisten til vidstrakt innføring for opplæring av bortimot 29 000 politimenn i heftets universelle moralske leveregler.
  • I Zambia, et land hvor overlevelse er en dag etter dag bestrebelse, oppretter en anglikansk prest 70 Veien til lykke-grupper og gjorde et budskap fra prekestolen til en tidobbel økning i produktivitet over en region på 129 500 kvadratkilometer.
  • United for Human Rights opplyste og styrket over 19 000 pakistanske elever. De gjorde deretter et utkast og fikk vedtatt en lov ved navn: «Punjab – Beskyttelse av kvinner mot voldshandlinger» for å garantere deres rettigheter for all fremtid.
  • 5000 frivillige fra Stoffri verden ledet en kampanje som ble lansert ved OL i Brasil og fikk over 2 millioner Sannheten om stoff-hefter distribuert i São Paulo og Rio de Janeiro.
  • Og Scientologys frivillige prester som tilbakela 322 000 kilometer for å bringe liv og håp til nesten 4 millioner mennesker, inklusive de verst rammede av naturlige og menneskeskapte katastrofer.

Mange flere historier utfoldet seg, ledet av stjernene i denne strålende og dynamiske kvelden. Nemlig, tre IAS Frihetsmedaljevinnere, som hver især er selve innbegrepet av ustoppelig fremgang mot målene til religionen overalt, for en fredelig, produktiv og kriminalitetsfri verden, hvor sosial rettferdighet råder. Da David Miscavige introduserte dem én etter én, var en felles arbeidsmoral, mot, utholdenhet og engasjement tydelig i deres historier:

  • I Storbritannia gikk Frihetsmedaljemottakeren Brian Daniels ut under CCHRs banner for å takle psykiatriske overgrep innen landets psykiatriske sykehus, påpekte upassende oppførsel blant psykiatere i feltet og tvang igjennom reformer. Han inspirerte til en kjøring av landsdekkende avsløringer av forbindelser mellom bevissthetsforandrende medikamenter og en stigning i selvmordsforsøk blant barn. Dette førte til et enestående antall offentlige advarsler på etikettene til farmasøytiske medikamenter, for permanent beskyttelse av britisk ungdom.
  • Fredsstifter og aktivist for menneskerettigheter, pastor Tony Muhammad, skapte en Veien til lykke-bevegelse i indre bykjerner i Los Angeles, verdens gjenghovedstad, med 50 fredsritt gjennom 33 beryktede nabolag som resulterte i en 40 % nedgang i kriminalitet. Tony gikk standhaftig videre til å samle rivaliserende gjenger for å konfrontere volden dem imellom og oppnådde dermed en våpenhvile og fredsavtaler mellom bitre gjengrivaler – Crips og Bloods.
  • Binod Sharma fra Nepal lanserte sitt VM-team i respons til monsterjordskjelvet i 2015 for å bringe hjelp til 15 000 innbyggere i de første fem dagene med redningsarbeid. Binod ledet deretter teamet sitt gjennom 101 ellers glemte landsbyer og distrikter rammet av katastrofen, og brakte til sjuende og sist hjelp til 4 millioner nepalere. Deretter, og for å bringe permanent hjelp, etablerte han dessuten et hovedkvarter for frivillige prester samt 169 grupper over hele landet.

Fredagskveldens feiring ble utvidet på lørdags kveld da det store teltet ble forvandlet for det årlige IAS Patrons Ball. Den spektakulære middags- og underholdningsgallaen holdes i anerkjennelse av IAS-medlemmer som støtter det humanitære arbeidet og tiltakene som ble feiret i løpet av weekenden.

Spesielt betydningsfull under weekendens festligheter var den tradisjonelle Saint Hill Veldedighetskonserten med 1500 lokale innbyggere til stede. Under kvelden med musikk og dans ble fem lokale veldedighetsorganisasjoner tildelt bidrag til å utvide sine aktiviteter til tjeneste for lokalsamfunnet. Og det hele i samsvar med tradisjonen begynt av L. Ron Hubbard i løpet av årene han kalte Saint Hill sitt hjem.


IAS, den offisielle medlemsorganisasjon til Scientology er åpen for alle scientologer fra alle nasjoner og ble dannet i 1984. IAS’ formål er å forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»