CLEARWATER I FLORIDA

HOTELL FORT HARRISON FULLT UT RESTAURERT

14. MARS 2009

Mer enn 6000 scientologer fra over 50 nasjoner fylte gater og fortauer foran Fort Harrison den 14. mars 2009, da styreformannen i Religious Technology Center, David Miscavige, klippet båndet for det nylig istandsatte landemerket i Clearwater, Florida – det nye Fort Harrison-hotellet. Han sa:

«Hennes knokler var gode, hennes oppvekst upåklagelig og hennes valg av bopel kunne ikke ha vært mer passende: Clearwater, Florida», begynte David Miscavige da han snakket til forsamlingen. Da hun opprinnelig ble åpnet i 1926, kalte de henne ’aristokraten blant hotellene i sørlige Florida’ og beskrev henne som et ’malerisk bygningsverk’ kjent av alle langs hele kysten og et midtpunkt for denne byen samt det alltid travle møtepunktet for bryllups-mottagelsen, moteshow, bridge-te og Rotary Club-møter.

Dessuten opplevde hun en ikke så ubetydelige parade av berømte personer. I 60- og 70-årene brukte baseball-laget ’Phillies’ henne til innkvartering under sin vårtrening, og Duke Ellington, Count Basie og Buddy Rich har alle opptrådt i ballsalen vår.»

«Hovedsaken er den samme for de siste 80 årene og deretter: Fort Harrison er og vil alltid være et landemerke og hjem for alle i Clearwater,» sa David Miscavige, kirkelig leder av Scientology-religionen, før snoren ble klippet for dette restaurerte landemerket.
Dagen ble enda mer historisk gitt at Styreformann i Religious Technology Center, David Miscavige, ledet seremonien og kuttet snoren, og markerte en ny æra for «Clearwaters juvel.»
David Miscaviges avsluttende bemerkninger uttrykte både dette øyeblikkets ånd og betydning:

«Poenget er det samme som i de siste 80 år: Dette Fort Harrison er og vil alltid være et landemerke og et hjem for hele Clearwater.»

Og dermed klippet han over det 600 m lange røde båndet, og det varslet om en ny begynnelse for denne «Grand Dame of the West Gulf Coast».

Et monumentalt restaureringsprosjekt

Innvielsen av det religiøse fristedet Fort Harrison ble kulminasjonen på 11 måneders og en million arbeidstimers restaurering. Alle 25 000 kvadratmetere av den 83-år gamle strukturen ble avdekket ned til bare bjelker og gjenoppbygd innenfra og ut.

Det 21. århundres infrastruktur ble installert i hennes rammeverk fra 1920-årene. Hvert eneste av de 200 rommene ble ombygd fra gulv til tak og energieffektive og mindre forurensende elektriske og mekaniske systemer ble installert overalt.

Mer enn 350 lokale håndverkere arbeidet på prosjektet, og de la 9200 kvadratmeter teppe, installert 90 kilometer sanitære installasjoner og la ut 160 km elektriske ledninger.

Restaurering av bygningens kjennemerker begynte i den elegante Grand Lobby, fra det opprinnelige smijerns- og messing-gelenderet, til det karakteristiske sjakkmønstrede marmorgulvet og de korintiske søylene belagt med gulldublé. Og oppe på toppen av Fort Harrison ble det legendariske Crystal Ballroom også restaurert til en betydelig høyere standard enn sin opprinnelige skjønnhet.

Samlingspunkt for lokalsamfunnet

Fort Harrison har tjent som samlingspunkt for dette samfunnet siden 1920-årene og gjør det framdeles i dag. Foruten scientologene som benytter seg av det religiøse fristedets overnattingsmuligheter, restauranter og fasiliteter mens de er i Clearwater for å motta religiøs servicer, nyter lokalsamfunnet i Clearwater som helhet også godt av Fort Harrison. Hundrevis fra hele Tampa Bay samles til åpent hus-brunch og lokale begivenheter, slik som Sunscreen-filmfestival, «Broadway and Beyond»-konsert, Harlem Nights Jazz Festival og andre veldedighetsarrangementer til gagn for kunsten i området. Kombiner det med at hver dag kommer et dusin eller flere interesserte mennesker simpelthen inn for å få en omvisning, så er det klart at Fort Harrison er – som det alltid har vært – et hjem for Clearwater.