RUSTENBURG, SØR-AFRIKA

FRIHET FRA STOFFAVHENGIGHET KOMMER TIL AFRIKA I ET PRAKTFULLT NYTT NARCONON-SENTER

30. DESEMBER 2023

For å konfrontere Afrikas voksende stoffkrise direkte, blir et spektakulært Kontinentalt Narconon-rehabiliteringssenter åpnet i private, fredfulle og idylliske omgivelser – et tidligere 210 hektars viltreservat på afrikansk savanne. Innvielsen ble gjort mulig av sjenerøse bidrag fra medlemmer av Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister.

Den 30. desember 2023 møttes omtrent 1600 gjester på en solrik lørdag for den gripende innvielsesseremonien for det Kontinentale Narconon-stoffrehabiliterings- og utdannelsessenteret for Afrika. De kom fra nært og fjernt for å hjelpe med å innvie vie det fantastiske nye Narconon, og hørte fra lokale, regionale og nasjonale dignitarer som roste ikke bare den enorme og storslåtte fasiliteten, men også de livsendrende målene som kan oppnås nå som det toppmoderne komplekset er åpent.

Dignitarer fra hele Sør-Afrika slutter seg til representanter fra ABLE og Narconon for å innvie det nye Kontinentale Narconon Afrika.

Å redde liv fra avhengighet krever forstyrrelsesfrie omgivelser, og det nye Narconon-senteret tilbyr det på måter som bare Moderkontinentet kan. Rett ved foten av Magaliesberg-fjellene står Narconon Afrika på 210 hektar av savanne hvor flokker av sjiraffer, sebraer og en rekke forskjellige arter av antiloper løper fritt omkring – alle forbløffende synlige fra senteres utkikksterrasse med panoramautsikt over slettene nedenfor. Midt i naturens rolige omgivelser og undere står den vidstrakte campusen som består av 27 bygninger designet spesielt for å levere det banebrytende programmet for rehabilitering av stoffmisbrukere basert på L. Ron Hubbards oppdagelser og skrifter.

Det Kontinentale Narconon-senteret, sentralt plassert i byen Rustenburg i den nordvestlige provinsen, tilbyr en rolig setting for rehabilitering under to timer fra både Johannesburg og Pretoria. Dessuten vil senteret ikke bare huse dusinvis av studenter på en gang, men det vil også tjene som et utdannelsessenter for skapingen av Narconon-fasiliteter over hele kontinentet.

På denne måten vil dette forbløffende nye Narconon-senteret ekspandere et voksende verdensomspennende Narconon-nettverk som frigjør individer fra misbruk av stoff og medikamenter.

Å komme til unnsetning mot svøpen av stoffmisbruk var det gjentakende tema gjennom den storslagne innvielsen. Følgelig kommer Narconon Afrika på et tidspunkt og sted da det aldri har vært et større behov for det.

En av fem voksne sørafrikanere misbruker for tiden stoff eller alkohol, hvilket utgjør et svimlende totalt antall på 10 millioner avhengige. Av dem som søker hjelp og går gjennom andre rusbehandlingsprogrammer, får altfor mange tilbakefall og ender opp på rehab igjen ett år senere, et problem som tjenestemenn fortsetter å slite med.

Blant dignitarene og endringsskaperne som deltok i innvielsen var Nozibele Makanda, den nasjonale lederen for kommunale helsetjenester. Hun erkjente «trippelkrisen som plager Sør-Afrika: fattigdom, arbeidsløshet og ulikhet», men sa at den underliggende roten til alle tre var avhengighet av stoff og medikamenter. Resultatet, sa Makanda, er «et visst nivå av hjelpeløshet når man hanskes med avhengighet.

Men i dag kan jeg takknemlig si at vår oppfordring til hjelp er blitt besvart med dette vidunderlige nye Narconon! Med Narconon tror jeg at vi kan hjelpe våre unge mennesker å realisere sitt potensial uten noen hinder», sa hun, og tilføyde at med senterets dobbelte funksjon for å utdanne nye spesialister på stoffavhengighet, «vil vi se en renessanse i våre samfunn, og slik, gjennom livene som snart vil bli reddet, har Narconon evnen til å gi Afrika tilbake dets strålende potensial».

Eugene Ngoetjana, generalsekretær for BRICS Sør-Afrika (internasjonal allianse), delte sitt inntrykk av det nye senteret som «et magisk sted fylt med selvhjelpsverktøy og majestetisk utsikt på fjell som ser ut som om de ble skåret ut av gudene.

Dette nye senteret kommuniserer håp, motstandskraft og den transformative kraften i rehabilitering til å inspirere til varig forandring. Det bringer verktøyene som trengs for å bekjempe avhengighet. Narconon betyr mindre stoff, mindre kriminalitet og mindre penger i gale hender for å videreføre ondt. Og det er den kraftigste katalysatoren for forandring man kan forestille seg», sa han til høylytt applaus.

Thamsanqa Maqubela, en internasjonalt anerkjent vitenskapsmann, adm.dir. og grunnlegger for Det sørafrikanske rådet for graduanter, fortalte tilskuerne at i Afrika er «60 prosent av ungdommene arbeidsløse og over 50 prosent av college-graduanter kan ikke finne seg jobb.

Studier viser at gatestoff, alkohol og reseptbelagte medikamenter er mer utbredt blant de arbeidsløse. Jeg har sett stoff ødelegge grupper, gjøre folk håpløse og ødelegge fremtiden deres», sa han. «Og hele tiden følte jeg at det ikke var noe jeg kunne gjøre. Det var inntil jeg ble introdusert til et glimt av solskinn og håp ... Narconon.

Gjennom denne livreddende teknologien fra den ærverdige L. Ron Hubbard styrker dere våre graduanter. Dere styrer dem bort fra lidelse og beveger dem til høyder av frihet man knapt kan forestille seg. Mitt hjerte er fylt av glede for den strålende fremtiden som vil komme gjennom dette nye Narconon Afrika.»

Busisiwe Memela er adm.dir. for Den sørafrikanske trygdeetaten, en nasjonal etat i den sørafrikanske regjeringen med oppdraget å forvalte velferd og pensjonsytelser til sørafrikanske borgere.

«Gjennom mitt liv og arbeid med sosial utvikling og offentlig tjeneste», sa hun til tilskuerne, «har jeg observert to kalde harde fakta. For det første: avhengighet ødelegger liv. Og for det andre: det finnes en stadig økende etterspørsel etter effektive løsninger. Våre samfunn trenger hjelp.

Faktum er at i Narconon ser jeg en sterk partner. En partner jeg kan samarbeide med for å knuse glasstaket i rehabilitering. Vi kommer til å forandre vårt land – gate etter gate og samfunn etter samfunn», tilføyde Memela. «Det har blitt sagt at vi på den mørkeste himmelen ser de lyseste stjernene. Så i dag skinner hele Sør-Afrika klart.»

Den siste taleren, biskop Thabo Mapela, stedfortredende president for Det sørafrikanske kristne presteråd, oppsummerte håpet dette nye stoffrehabiliteringssenteret bringer til Afrika. «Jeg ser et svært effektivt program som gir Mennesket kunnskap og makt til å ta kontroll over sitt liv. Dere tilbyr kunnskap som kan hjelpe til med å bringe folk tilbake til Gud og snu på samfunnets moralske forfall.

Og nå med denne perfekte fasiliteten er det lett å se hvorfor dere rehabiliterer liv som ingen andre i rusbehandlingsområdet», erklærte biskop Mapela til økende applaus. «Vårt land og vårt kontinent trenger dette. Vår store leder Mandela sa: ’Å være fri er ikke bare å frigjøre seg fra sine lenker, men å leve på en måte som respekterer og forbedrer andres frihet.’ Og det er hva jeg ser i dette nye Narconon-senteret.»


Narconon feirer over 50 år med å redde liv, og skilter med sentre i flere land enn noe annet rusbehandlingsprogram i verden med et globalt nettverk som spenner over seks kontinenter.

Narconon er enestående blant programmer for rehabilitering av stoffmisbrukere, ettersom det tilbyr en medikamentfri, medisinfri avvenning for å gjøre slutt på avhengighetens grep. Narconons avgiftningsmetode er basert på L. Ron Hubbards oppdagelse at det finnes rester av stoff og medikamenter i kroppens fettvev lenge etter at man har tatt dem. Under denne banebrytende prosessen kvitter kroppen seg med disse giftige substansene. Noe som også er spesielt for programmet, er det faktum at det retter seg mot den fysiske og mentale smerten som fikk personen til å begynne med å ta stoff i første omgang, og hjelper med å sikre at personen aldri går tilbake til stoff igjen.

I dag finnes det tusener på tusener av Narconon-graduanter som lever stoffrie liv.


Det nye Kontinentale Narconon-senteret i Sør-Afrika står nå blant pilarene i et Narconon-nettverk ledet av Narconon Arrowhead, flaggskip-senteret for rehabilitering og det internasjonale utdannelsessenteret lokalisert i det sørøstlige Oklahoma som representerer verdens største fasilitet av sitt slag. Nettverket inkluderer videre det Kontinentale Narconon Europa ved den idylliske innsjøen Arresø i Danmark; det Kontinentale Narconon for Latin-Amerika på en historisk hacienda i Villa Victoria i Mexico; det Kontinentale Narconon Storbritannia, lokalisert på en landeiendom i East Sussex; Narconon Suncoast midt i et 3 hektars fredelig skogsområde i Clearwater, Florida; et Narconon som skal tjene kunstnere og ledere på en bakketoppeiendom i Ojai, California; og Narconon Nepal i skyggen av Himalaya på toppen av Hubbard’s Peak, navngitt til ære for L. Ron Hubbard.

For mer informasjon, gå inn på narconon.org.