SKAPINGEN AV ET MESTERVERK
SKULPTURER

De 62 skulpturene i Flag-bygningens atrium avbilder Scientologys fundamentale trossetninger og praksiser. Skapingen av skulpturene var en historie i seg selv. Over en periode på flere år, brukte kunstnere 25 000 timeverk på å produsere kunststykkene. Hver enkelt skulptur ble lagd ved bruk av en flere hundre år gammel formstøpingsteknikk; en 15-trinns prosess som starter med en leiremodell i full størrelse, og som så går gjennom stadier i gummi, voks og porselen og kulminerer med støping i smeltet bronse, oppvarmet til 1200 grader celsius.

2 tonn

bronse ble brukt
til å lage de
62 skulpturene i
Flag-bygningens atrium.
Etter at støpeformene er fjernet, blir skulpturen satt sammen, sveiset, sandblåst og polert. Skulpturen blir så overflate­behandlet med oppvarmet voks som sammensmeltes med bronsen og gir en varig glans. Å installere skulpturene i atriet tok tre måneder.

TRAVERTIN

Travertinen som ble brukt i Flag-bygningen kommer fra et steinbrudd i Italia, og er presisjonsskåret og fabrikkert av erfarne håndverkere. Massive blokker ble først kuttet ned til plater og så til 35 000 individuelle fliser. De ble så lagt ut og tilpasset manuelt for å integrere i farger og åreretning. Mer enn 250 000 timeverk ble brukt på steinfabrikasjonen alene.

653 tonn

med travertin


6503

kvadratmeter
travertingulv

35 000

individuelle fliser
lagt med hånd

MOSAIKK

Mosaikk-håndverkere skapte en mosaikk av tusenvis av håndskjærte steinfliser til plassen foran inngangen til Flag-bygningen. Medaljongen, som avbilder Flags symbol med fjelltoppen, er 8 meter i diameter. Den er lagd av en av de største steinfabrikantene i verden, og medaljongen selv er en av de største mosaikkene som er blitt produsert i senere tid. Hver steinbrikke ble plassert manuelt og festet på paneler før installasjonen.

Å HEVE KORSET

Å heve Scientology-korset markerte et stort trinn på veien i Flags historie og var en av de enorme bragdene som ble foretatt som del av konstruksjonen av den mest avanserte og ideelle Scientology-bygningen på planeten. Det tok atskillige timer å heise det 6 meter høye korset til den endelige destinasjon på toppen av Flag-bygningens spir, 53 meter over gatenivå.

53

meter over
gatenivå

HENSYN TIL DETALJER

Over 100 håndlagde steinmedaljonger er innsatt i gulvene i Flag-bygningen. Disse mesterstykkene er lagd ved å bruke detaljerte tegninger og vannskjæringsteknologi til å få innlegget av polert mørk Emperador-marmor til å passe presist – og dermed sette Scientologys symbolikk inn i selve strukturen av bygningen.

1264

dører

152 400

meter
av rør installert

243 840

lineære meter av
veggkonstruksjonsmaterialer

2,5 millioner
timeverk

til å bygge
Flag-bygningen

GULV I HARDVED

Gulvet i kapellet ble fremstilt med nøye utvalgte parkettfliser som er skåret vinkelrett mot vedens fibre. Hver flis er cirka 13 ganger 13 cm og lagt med fibersiden opp, hvilket gir en høyst estetisk karakter, farge og varighet. Gulvet ble lagt over en to måneders periode.

VINDUER AV ONYKS

Både atriet og kapellet har vinduer lagd av bergarten onyks, skåret så tynt at lyset lyser igjennom. De ble opprinnelig designet som resinpaneler, men bygningsentreprenøren erstattet resinen med onyks som sitt eget bidrag til dette arkitektoniske mesterverket.