CASESTUDIUM

GJENOPPRETTING AV STABILITET
I THAILAND

MER ENN
13
MILLIONER
MOTTOK
VEIEN
TIL LYKKE-
budskapet
I THAILAND

Thailands siste tiår er en saga om konflikt og stridende politiske fraksjoner, inkludert «Røde oktober beleirings­tilstanden» mellom venstre- og høyreorienterte grupper.

Da de hadde observert den beroligende effekten fra Veien til lykke, besluttet medlemmer av det thailandske Veien til lykke-laget å hjelpe med å ta brodden av fiendtlighetene mellom partene.

De startet i Bangkok med å dele ut tusenvis av Veien til lykke-hefter ved et kveldstevne for den venstreorienterte gruppen på paradeplassen Grand Palace, og til den høyreorienterte gruppens stevne et annet sted. Etter den første timen stanset demonstranter for å lese forskriftene. Da Veien til lykke ble gitt til partilederne, ble den det eneste enighetspunktet mellom de to gruppene som sto mot hverandre.

Veien til lykke-laget i Slovakia presenterte programmet for politiembedsmenn og satte så i gang et opprydningsprosjekt som forvandlet Romani-samfunnet.

Veien til lykke-laget delte også ut heftet direkte til sivilbefolkningen i Bangkok: på Khlong Toei grønnsaksmarkedene, hvor Thailands arbeidere har samlet seg i generasjoner, på Bangkoks metro-tog, til drosjesjåfører som ventet langs Chao Phraya-elven, og til buddhister ved klosteret Wat Tham Mangkon Thong.

De doblet på nytt innsatsen sin med Veien til lykke-presentasjoner på skoler, der de engasjerte tusenvis av elever i interaktiv instruksjon om forskriftene.

Etter å ha blitt gitt en innføring om programmet, gav embetsmann på topplan i Bangkok Royal Thai-politiet, øyeblikkelig ordre om utdeling av Veien til lykke til hele styrken.

Laget gav også seminarer til 600 betjenter i metropolitiet og en spesialenhet i Kongens kongelige hær som er ansvarlig for å bevare Thai-forfatningen. Veien til lykke-undervisning spredte seg deretter til alle militære grener: kommunikasjonssentret i hærens strategiske kommandopost, Black Hawk-helikopterlaget i det kongelige thailandske flyvåpenet, de kongelige thailandske seremonielle marsjerende troppene, det kongelige sambandskorpset og kongens garde.

Alt i alt deltok 10 000 mennesker på Veien til lykke-foredrag, 150 000 mottok hefter og hundretusener så Veien til lykke-budskapet på TV. På bare ett år nådde Veien til lykke-budskapet ut til 13 millioner borgere i Thailand.

Og med heftet delt ut til troppestyrker på mer enn 22 000, proklamerte en offiser i den kongelige thailandske hæren: «I dag er det håp for fremtiden vår, takket være Veien til lykke.»