Offisielt fra Scientologikirken: Narconon, rehabilitering fra stoff- og alkoholmisbruk, Program for avhengighet og behandling

NARCONON
ET INTERNASJONALT PROGRAM OM REHABILITERING AV STOFFMISBRUKERE SOM REDDER LIV

Globalt stoffmisbruk har ført til det som uten tvil kan beskrives som en verden som svømmer i blod og menneskelig elendighet.

Som et svar på dette finnes Narconon (som betyr «ingen stoff») som er et program til rehabilitering av stoffmisbrukere, samt forebyggende virksomhet, grunnlagt i 1966, basert på L. Ron Hubbards oppdagelser.

Narconon-programmet behandler ikke bare den mentale og fysiske svekkelsen fremskyndet av stoffmisbruk, men også alle grunnene til at en person begynner med stoff i utgangspunktet.

Av denne grunn er Narconons suksessrate ikke bare verdens høyeste, men den er fire ganger bedre enn internasjonalt gjennomsnitt.

Men med et stoffmisbruk som nå ødelegger 200 millioner menneskeliv verden over, må kampen for utrydding av misbruket også omfatte forebygging. Med dette for øyet utfører Narconons studenter og frivillige en av de mest effektive programmene for opplysning om stoff i verden. Hittil har programmet forsynt mer enn 17 millioner unge med faktaene om stoffmisbruk.

Scientologer hjalp med å støtte opprettelsen av Narconon Arrowhead. Etablert i 2001 er dette det fremste anlegget til Narconon-nettverket. Det ligger midt i et skogområde på 870 mål, ved bredden av Lake Eufaula i det sørøstlige Oklahoma. I tillegg til å være verdens største rehabiliterings-anlegg i sitt slag, tjener Narconon Arrowhead også som et internasjonalt treningssenter for spesialister i rehabilitering av stoffmisbruk. Siden det åpnet sine dører, har det trent spesialister fra 13 land og 43 amerikanske delstater.

I dag består Narconons verdensomspennende nettverk for rehabilitering av stoffmisbrukere og forebyggende virksomhet av mer enn 180 sentre og grupper i 47 land – dobbelt så mange som for et tiår siden.

Narconon