NARCONON: Redder liv gjennom rehabilitering av stoffmisbrukere samt forebyggende virksomhet

NARCONON: REDDER LIV GJENNOM
REHABILITERING AV STOFFMISBRUKERE SAMT FOREBYGGENDE VIRKSOMHET

Verdensomspennende stoffmisbruk har ført til det som uomtvistelig kan beskrives som en verden som drukner i blod og menneskelig lidelse. 

 Som et svar på dette finnes Narconon, som er et program til rehabilitering av stoffmisbrukere samt forebyggende virksomheter. Det ble grunnlagt i 1966 basert på L. Ron Hubbards oppdagelser.

Narconon-programmet behandler ikke alene den mentale og fysiske svekkelse som er fremskyndet av stoffmisbruk, men det tar også fatt på alle grunnene til at en person i det hele tatt begynner med stoff.

Av denne grunn er Narconons suksessnivå ikke bare verdens høyeste, men den er fire ganger bedre enn det internasjonale gjennomsnittet. Men med et stoffmisbruk som nå ødelegger 200 millioner menneskeliv verden over, skal kampen for utrydding av misbruket også omfatte forebygging. Med dette formålet utfører Narconons studenter og frivillige en av de mest effektive narko-opplysningsprogrammene i verden. Til nå har programmet forsynt mer enn 18 millioner unge mennesker med faktaene om stoffmisbruket.

For å støtte denne strategien om å gjøre Narconon-programmet tilgjengelig for fortsatt flere mennesker, hjalp scientologer med å sponse etableringen av Narconon Arrowhead. Denne institusjonen ble etablert i 2001 som et flaggskip for Narconon-nettverket. Den ligger midt i et skogområde på 87 hektar ved bredden av Lake Eufaula i det sørøstlige Oklahoma. Utover å være verdens største rehabiliteringshjem av sitt slag, tjener Narconon Arrowhead også som et internasjonalt treningssenter for narko-rehabiliteringsspesialister. Siden det åpnet sine dører, har det utdannet spesialister fra 13 land og 43 amerikanske stater.

På slutten av dette århundrets første tiår omfattet Narconons verdensomspennende nettverk til rehabilitering av stoffmisbrukere og forebyggende virksomhet 190 sentre og grupper i 47 land – dobbelt så mange som i det foregående tiåret.